Hjælp til den lille familie

Sød hund i haven
Hjælp til den lille familie
Henrik Andersen
-
11/04/2022
-

Det er ikke altid nemt at holde styr på den lille familie, når man har små børn og hund. Begge parter kræver en del opmærksomhed, opdragelse, aktivitet, og stimuli i løbet af dagen for at de kan få den omsorg de behøver, og for at fremme deres udvikling. Læs videre i denne artikel, og se hvad du kan gøre for at skabe harmoni i dit hjem. 

Sådan tager du dig af hunden 

Hunden kan være lidt mere besværlig end et barn, da den ikke forstår, at der er andre ting, der kan være vigtigere end dens behov for mad eller omsorg. Her er der en liste over, hvad du kan gøre for at gøre hverdagens morgener nemmere for alle.  

Fjern fokus med legetøj 

Ligesom med børn, så kan legetøj bruges til at distrahere og give hunden noget at lave mens den venter. Du kan finde godt slidstærkt hundelegetøj på Canem.dk

Træn din hund 

En måde at få implementeret gode vaner og evner på gennem hundetræning. Du kan få professionel hjælp til at lære din hund at vente og forstå at du må tage dig af barnet først. Det vil være nemmere at komme igennem en hektisk morgen, hvis der ikke er en hund som står og galper i hjørnet fordi den vil have din opmærksomhed. 

Sådan tager du dig af barnet 

Hvis du er så heldig at have en partner, som har nogenlunde det samme skema som dig, så er det nemmere at hjælpe hinanden ad. Den ene kan se til barnet og den anden kan se til hunden. Dette er dog et sjældent scenarie.  

Selvom barnet kommer i første række, så må man også tage sig af hunden, da den også er under ens ansvar. Derfor kan du her se en liste over ting som du kan gøre for at holde roen i hjemmet, når du må tage dig af hunden. 

Brug legetøj, som en distraktion  

Børn har godt af at bruge deres fantasi og opdigte lidt historier alene, så brug denne tid til at lade dem gøre det. Noget legetøj som dine børn vil nyde at slippe deres fantasi fri på, kan finde på dinosaur-legetøj.dk

Forklar dem hvorfor du ikke kan sidde med dem lige nu  

Dette vil gøre det nemmere for dem at acceptere, fordi de forstår grunden bag det. Derudover, vil det hjælpe dem udvikle deres sympati overfor dyr og deres evne til at dele deres forældre med andre.  

Sådan lever de i fællesskab 

Hvis det er et lille barn og en hvalp du har, så er det også vigtigt at anskaffe sig en løbegård til hunden. På den måde kan du sikre begges sikkerhed, og nemt separerer dem, hvis der er behov for dette. 

Det vigtigste er bare at holde fast i de gode vaner og huske at du er i kontrol. Hverken barnet eller hunden vil dig noget ondt, og selvom det til tider kan være svært, så vil det hele være besværet værd når dit barn og hund en dag vokser op og bliver bedste venner.  

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et SuperGavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!