Få din hund ud af løbegården og med i hundeskoven

Løs hund i skoven
Få din hund ud af løbegården og med i hundeskoven
Henrik Andersen
-
12/05/2022
-

En løbegård kan i mange situationer være en nyttig og god ting at have, men som det er med alt andet så handler det om at have flere muligheder på hånden og som hundeejer er muligheden for at besøge hundeskoven en rigtig god én at have på hånden.

Hundeskoven – når du bor i et område, hvor din hund ikke kan strække benene ordentligt

Når man anskaffer sig en hund, så gør man klogt i at overveje hvilken race det er man overvejer og hvad denne race kræver af stimuli af forskellige karakterer og mængder. De fleste personer der anskaffer sig en hund gør heldigvis alle disse overvejelser før de får hunden, men hvad nu hvis man gerne vil have en hund der godt kan lide en god fræsetur i det fri, men man bor i et område hvor det ikke er en mulighed?

Det kan sagtens lade sig gøre at få en hund der kræver en masse motion selvom man måske bor i indre by for der findes helt sikkert en hundeskov i nærheden af dig også. På dyreprtal.dk kan du let finde frem til den nærmeste hundeskov og ikke nok med det, så finder du også beskrivelser der kan hjælpe dig til om det er en hundeskov for dig og din hund, uden at du behøver at tage derud først.

Find indhegnede hundeskove, hvis din hund har brug for at løbe uden line

En hundeskov er et naturområde der er egnet til at hunde kan få mulighed for at strække ben. Nogle hundeskove er indhegnet, mens andre er større områder hvor man tillader at man kan gå med hunden uden snor i det omfang man selv mener man kan klare.

Det er ikke alle der bør tage linen af hunden, selvom man har bevæget sig ud i en hundeskov der tillader dette, da det stadig er vigtigt at huske på at hunden skal være under din kommando hele tiden. Har du ikke den fulde kommando over din hund og kan kalde den til dig, vil det kunne give problemer, da man med stor sandsynlighed vil rende på andre hunde og deres ejere og her vil det for nogle ikke være en rar oplevelse, hvis en af hundene viser fjendtligt adfærd og ikke vil kaldes tilbage til ejeren.

Selv en lystrende hanhund kan blive forvirret over duften af en tæve i løbetid

Det er som regel kun hundeglade ejere der er at finde i en hundeskov og især i indhegnede områder vil det være et godt sted at bevæge sig uden snor, fordi man på denne måde også sikrer sig at der ikke vil være noget vildt som kan blive jaget.

Har du en tæve skal du selvfølgelig tænke dig om i forhold til at tage i hundeskoven hvis din tæve er i løbetid, for selv hvis du har din hund i line kan du risikere at en hanhund får lyst til at komme lidt tættere end hvad godt er og her kan selv den hanhund der plejer at lystre sin ejer blive lidt forvirret og glemme hvad der er tilladt og hvad der ikke er tilladt, når man bevæger sig rundt og strækker ben midt i hundeskoven.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!